Jakarta / Hilversum donderdag 13 juni 2019
 

Aantal toeristen valt tegen

 
De regering is bezorgd, nadat uit de laatste gegevens blijkt, dat de aantallen buitenlandse toeristen in Indonesië achterblijven; hierdoor kunnen de deviezeninkomsten van het land achterblijven.

 

In de eerste vier maanden van dit jaar kwamen slechts 5,12 miljoen buitenlandse toeristen naar Indonesië. Dat bleek maandag uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Hoewel het cijfer 3,2 procent hoger lag dan in dezelfde periode van vorig jaar, lag dit cijfer ver onder het overheidsdoel van zes miljoen voor de periode.

“Het cijfer is niet goed,” zei minister van Toerisme Arief Yahya maandag.

De overheid heeft dit jaar een doel gesteld van 18 miljoen buitenlandse toeristen, 14 procent meer dan vorig jaar.

Het stimuleren van het toerisme is een van de favoriete punten van president Joko “Jokowi” Widodo om de inkomsten uit het buitenland te vergroten, omdat de Indonesische grondstoffenexport onder druk blijft staan.

Arief zei dat zijn ministerie zal samenwerken met touroperators om grenstoerisme, toeristische hubs en low-cost carriers te ontwikkelen, en meer pakketdeals aan te bieden aan markten over de hele wereld om buitenlandse toeristen aan te moedigen voor de rest van dit jaar.

Hilversum/Weesp donderdag 6 juni 2019

 

Ik ondersteun een meisje uit Timor ze heet Marlinda Snae. Ze is 7 jaar. Eigenlijk was dit eerder al bekend maar het was van de site verdwenen.

 

Hilversum / Weesp woensdag 5 juni 2019

Sommige mensen vragen zich af of ik wel weer terug wil gaan naar Indonesië? Antwoord: In principe zou ik lichamelijk en geestelijk wel aan kunnen, maar helaas is voor ons niet meer te betalen. Bovendien is er veel geregel als ik bijvoorbeeld Kamah Tuminem wilt gaan zien.

 

Ook qua organisatorisch gezien weet ik ook niet of dat gaat lukken. Mijn adoptieouders zijn al allebei ongeveer 75 dus dat gaat ook voor hun allang niet meer. Als er iets vreselijks gebeurd zoals bijvoorbeeld een tsunamiramp is mijn instinkt wel dat ik er graag bij die mensen wilt gaan zijn om ze te mogen helpen.

 

Ik heb echt het idee dat ik dan even moet gaan janken. Maar helaas kan ik op de lange afstand ook niets doen. De tsunami in de stad Palu (Sulawesi) en de aardbevingen op Lombok zijn een van de voorbeelden van de afgelopen keren. 

 

 

 

Indonesië in het kort

* Aantal inwoners ongeveer 238 miljoen

* Bevolkingsgroei 1,3% per jaar (Nederland 0,6%)

* Hoofdstad: Jakarta (daar ben ik zelf ook geboren)

* Regeringsvorm: Indonesië is republiek met een gekozen parlement en een president

* Geschiedenis: Indonesië was een kolonie van Nederland en werd na een invasie van de Japanners in 1945 onafhankelijk.

* Religie: 90% is moslim. Daarnaast zijn de christenen, boeddhisten, hindoes en animisten

* Oppervlakte: 1.919.440 vierkante kilometer. Dat is bijna 46 keer zo groot als Nederland.

* Taal: De voertaal is Bahasa Indonesia. Daarnaast zijn er ruim 300 verschillende streektalen.

* Armoede: 29% van de Indonesiërs moet rondkomen van minder dan $ 1,25 PER DAG. Dat is niet genoeg om het hele gezin van basisbehoeften als voedsel, kleding en een huis te voorzien. En zeker niet genoeg om alle kinderen naar school te gaan.

* Kindersterfte: 41 van elke 1000 Indonesische kinderen haalt de vijf jaar niet (in Nederland is dat 5 op de 1000). Indonesiërs worden gemiddeld niet ouder dan 68 jaar. (Nederlanders worden gemiddeld 80 jaar).

*Bruto Nationaal Inkomen per hoofd: De gemiddelde Indonesiër verdient € 132,00 per maand (koers 2009). (een gemiddelde Nederlander € 2.475,00).

 

naschrift De Javaan:

De lonen zijn in Indonesië veel lager dan in Europa. Een CD kost € 5,00 per stuk en kledingstuk bijvoorbeeld een T-shirt nog geen eens € 15,00. Een bordje rijst of nasi kost ongeveer € 5 of misschien wel minder. Dus je kan makkelijk uit eten gaan voor die prijs.