Hilversum / Weesp zaterdag 18 mei 2019

 

Op 15 maart 1979 werd ik om 14:00 u (Javaanse tijd) in Jakarta geboren in een kampong in Jakarta, Ik was 3 maanden oud toen ik naar Nederland kwam. Als baby had ik in een christelijk kindertehuis gelegen op de Jl. Raden Saleh vlakbij Jakarta Cikini. Mijn biologische moeder heeft mij afgestaan omdat ze niet voor me kon zorgen.

Ik was ondervoed en ik had ook paratyfus opgelopen waardoor ik enorm ziek was geworden. Ook was ik als baby vaak naar het ziekenhuis gegaan. Ik lag in het ziekenhuis in Naarden, maar ook later toen ik jaar of 5 was moest ik weer naar het ziekenhuis in het AMC voor een liesbreukje. Deed toen enorm zeer. Nee, het was ook niet zo fijn in die tijd.

We zijn een aantal keren naar Indonesië geweest voor vakantie. Maar nog nooit hadden we een idee van of ik mijn biologische moeder kon vinden. Via het kindertehuis hebben we het kunnen opzoeken. Onze eerste ontmoeting was bij Sendang Sari Hotel in Batang (niet toeristisch) op Centraal Java.

Mijn biologische moeder heet Kamah Tuminem en ze woont in Petarukan. Ze woonde toen met haar huidige echtgenoot Wik. Wik was niet mijn biologische vader maar ze heeft voor hem gewerkt. Inmiddels is Wik helaas al overleden sinds 5 december 2010. Maar hij was al stokoud en ook toen stokdoof. Wel kende hij een beetje Nederlands, maar Kamah Tuminem niet.

Naar het huis in Petarukan waar Kamah Tuminem woont.....

Samen met Wik (links), ik in het midden en rechts Kamah Tuminem

2 moeders........

Foto's: Batang / Petarukan juni 2007